Stanovisko předsedů klubů k rekonstrukci ulice Sportovní

11.08.2022 15:28:05 | Autor: vk, jm | Rubrika: Sport | Obce: Jablonec nad Nisou

Stanovisko předsedů klubů k rekonstrukci ulice Sportovní

Vyjádření předsedů Ski klubu Jablonec n. N. a SKP Kornspitz Jablonec n. N., kteří podporují projekt rekonstrukce ulici Sportovní a nového přístupu Na Kolečku:

Vážení,

rádi bychom se, jako předsedové klubů SKP Kornspitz Jablonec a Ski klub Jablonec, připojili k doložení dalších argumentů, deklarujícím veřejný zájem pro činnost, kterou ve svých klubech a sportovních areálech provozujeme a zajistili tím realizaci výstavby nové komunikace pro bezpečnou dopravní obslužnost a přístup k našim sportovištím.

Oba naše kluby kluby pečují v rámci běhu na lyžích a biatlonu o více než 300 dětí a mládežníků. Pro SKP jsou tato sportoviště zároveň důležitým centrem pro přípravu reprezentace.

Oba areály zaznamenaly v posledních dvou dekádách velký investiční rozvoj (více než 100 milionů Kč) do sportovní infrastruktury a sportovního zázemí a staly se tak nezbytnými pro pořádání regionálních, celostátních a mezinárodních závodů v obou disciplínách a také důležitými centry pro výchovu sportovně - talentované mládeže.

Veřejný zájem na provozu, činnosti a investičním rozvoji obou klubů finančně podporují veřejné instituce (Statutární město Jablonec n.N., Liberecký kraj, Ministerstva školství a vnitra, Národní sportovní agentura, Svaz lyžařů ČR. Český biatlonový svaz atd.) a při pořádání mezinárodních závodů i mezinárodní organizace FIS a IBU, v případě dětských olympiád Český a Mezinárodní olympijský výbor.

Oba areály zároveň hojně využívá veřejnost, především v zimních měsících, kdy lidé mohou lyžovat do 22 hodin na uměle zasněžených, upravených a osvětlených tratích, školy a jiné sportovní kluby a například v době lockdownu při uzavření sjezdovek a indoorových sportovišť, praskaly naše areály ve švech, neboť zde sportovaly děti téměř ze všech sportovních klubů ve městě.

Pokud někdo rozporuje veřejný zájem pro bezpečnou dopravní dostupnost těchto areálů a poukazuje na to, že je to možné po stávající komunikace, chtěli bychom upozornit na to, že v zimních měsících se přibližně 30 - 40 dní nedostaneme nahoru auty vůbec.

K tomu, abychom mohli zabezpečit provoz a činnost obou klubů, je pro nás realizace tohoto stavebního záměru nezbytná. Zároveň se tím určitě může předejít případné fatální dopravní nehodě, neboť na stávající komunikaci je nebezpečných dopravních situací každou zimu mnoho. Vyplývají především ze stavu, strmosti a malé šířce cesty.

Oba sportovní areály a kluby jsou určitě chloubou a výkladní skříní našeho města a jejich nadregionálnímu významu by určitě tato nová a bezpečná cesta pomohla.

Vladimír Kopal - předseda Ski klubu Jablonec n.N., Jan Matouš - předseda SKP Kornspitz Jablonec n. N.

Článek je zveřejněn v rubrice Došlo do redakce, která je určena pro články a názory čtenářů a nemusí se shodovat s názory redakce.

Sdílet s přáteli na facebooku

Diskutujte s námi

Náhled fotogalerie

OTEVŘÍT FOTOGALERII (celkem 7 fotek)

Firmy v regionu Jablonec nad Nisou

Naše Jablonecko s.r.o. ( Internetové služby , Firmy ) , ODS Jablonec ( Volby ) , Petr Rubín - REKUPER ( ) , TOP09 Jablonec ( Volby ) , VisionWorks ( Internetové služby , Firmy ) | Další firmy

Další aktualita v pořadí ARCHIV AKTUALIT

Vyberte obec

Krátké zprávy z regionu Jablonecka

Plánované aktuální uzavírky v Jablonci

Delší termín bude mít uzavírka v ulici Lesní, a to v části od železničního přejezdu po křižovatku s ulicí Lesní Stezka, včetně částečné uzavírky křižovatky. Termín úplné uzavírky je prodloužený do 31. října. Důvodem uzavírky je budování dešťové kanalizace včetně přípojek a rekonstrukce vozovky.

Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou se dočasně stěhuje

V následujících dnech začne stavební rekonstrukce objektu Policie České republiky Územního odboru v Jablonci nad Nisou v ulici 28. října 10, ve kterém měli své zázemí kriminalisté z Oddělení obecné kriminality. Z tohoto důvodu budou kriminalisté Oddělení obecné kriminality dočasně po dobu trvání stavební rekonstrukce působit od 15. září 2022 v budově Policie České republiky Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou v ulici 5. května 60.

Archiv krátkých zpráv